6.3.13

Pamuk Poğaçalar




Malzemeler: (2 tepsi için)

  • 1 yaş maya (42 g)
  • 1 kesme şeker
  • 1/2 çay bardağı ılık su
  • 2 yumurta (sarılarını üstü için ayıralım)
  • 1 su bardağı  ılık süt
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karbonat 
  • aldığı kadar elenmiş un

    iç malzeme:
    • 400 gr beyaz peynir
    • ince kıyılmış maydonoz
    üstü için:
    • ayırdığımız yumurta sarıları

    Tarifi:

      1. Mayayı kesme şeker ve ılık suda eritiyoruz. Yoğurma kabımıza 1-2 su bardağı unu koyup ortasını havuz yapıyoruz, içine maya karışımını döküyoruz. Üstünü bezle örtüp sıcak bir yerde 5 dakika kadar mayalanmasını bekliyoruz.
      2. Şimdi geri kalan hamur malzemelerini (un hariç) sırasıyla içine döküyoruz, bir yandan yoğurup bir yandan aldığı kadar un ekliyoruz. Hamurumuz yumuşak olmalı ve ele yapışmamalı. Bu hale gelene kadar yoğurup sıcak bir yerde üstünü bezle örtüp 1 saat kadar gelmesini bekliyoruz. 
      3. Gelen hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıyoruz, çay tabağı büyüklüğünde açıyoruz. Ortasına maydonozla karıştırdığımız peynirden bir tatlı kaşığı kadar koyuyoruz. Kenarlarını üstüne büzüp top şeklini veriyoruz. 
      4. Tahta kaşığın sapıyla ortalarını bastırıyoruz. Üstlerine yumurta sarılarını sürüyoruz.
      5. Yağlanmış firın tepsisinde 15 dakika mayalandıktan sonra kızgın fırında (180°) her tarafı kızarana kadar pişiriyoruz. 



    Hiç yorum yok: