Malzemeler:
- 500 gr brüksel lahanası
- 500 gr dana kuşbaşı
- 1 soğan
- 2 yemek kaşığı margarin
- 1 büyük domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay bardağı iri bulgur
- 2 su bardağı su
- tuz
Tarifi:
- Brüksel lahanasını temizleyip sirkeli suya koyuyoruz.
- Soğanı tencereye ince ince doğruyoruz, margarini ilave edip saydamlaşana kadar kavuruyoruz.
- Etleri ilave edip 4-5 dakika daha kavuruyoruz. Bir su bardağı su katıp kapağını kapatıyoruz. Hafif ateşte 20 - 25 dakika kadar pişiriyoruz. Mümkünse bu arada kapağı açmıyoruz suyu buharlaşmasın diye. Su azalırsa az daha su ilave ediyoruz.
- Lahanaların suyunu süzüp etlerin üstüne koyuyoruz. Bulguru yıkayıp ilave ediyoruz.
- Domatesi soyup, doğrayıp içine katıyoruz. 1 su bardağı su, salça ve tuzunuda ekledikten sonra kapağını kapatıp lahanalar yumuşayana kadar pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder