5.3.13

Bulgurlu Etli Brüksel Lahanası




Malzemeler:

  • 500 gr brüksel lahanası
  • 500 gr dana kuşbaşı
  • 1 soğan
  • 2 yemek kaşığı margarin
  • 1 büyük domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay bardağı iri bulgur
  • 2 su bardağı su
  • tuz


Tarifi:
  1. Brüksel lahanasını temizleyip sirkeli suya koyuyoruz.
  2. Soğanı tencereye ince ince doğruyoruz, margarini ilave edip saydamlaşana kadar kavuruyoruz.
  3. Etleri ilave edip 4-5 dakika daha kavuruyoruz. Bir su bardağı su katıp kapağını kapatıyoruz. Hafif ateşte 20 - 25 dakika kadar pişiriyoruz. Mümkünse bu arada kapağı açmıyoruz suyu buharlaşmasın diye. Su azalırsa az daha su ilave ediyoruz.
  4. Lahanaların suyunu süzüp etlerin üstüne koyuyoruz. Bulguru yıkayıp ilave ediyoruz. 
  5. Domatesi soyup, doğrayıp içine katıyoruz. 1 su bardağı su, salça ve tuzunuda ekledikten sonra kapağını kapatıp lahanalar yumuşayana kadar pişiriyoruz.


Hiç yorum yok: