14.3.13

Bademli Cevizli Kek









Malzemeler:


  • 3 iri yumurta (yumurtalar küçükse 4 tane)
  • 1 küçük su bardağı şeker
  • 1 küçük su bardağı sıvıyağ
  • 1 küçük su bardağı nişasta
  • 1 küçük su bardağı un
  • 1 kabartma tozu
  • 1 fiske tuz
  • 1 yemek kaşığı tepeleme kakao
  • 1/2 küçük su bardağı ceviz kırıkları
tepsiyi yağlamak için margarin ve 
tepsiye serpmek için 1 avuç dolusu badem kırıkları


Tarifi:

  1. Yumurtaları ve şekeri 5 dakika kadar çırpıyoruz.
  2. Sıvıyağı ilave edip tekrar çırpıyoruz.
  3. Ayrı bir kapta ceviz kırıkları hariç bütün malzemeleri karıştırıp eliyoruz.
  4. Elediğimiz karışımı kaşık kaşık yumurtaya ilave edip biryandanda çırpmaya devam ediyoruz. Mikseri kapatıyoruz.
  5. Şimdide ceviz kırıklarını ilave edip kaşıkla karıştırıyoruz.
  6. Yağladığımız kek kabımızın içine resim 1. de görüldüğü gibi bademleri serptikten sonra hamurumuzu döküyoruz.
  7. 175 derece ısnmış fırında 20 - 25 dakika kadar pişiriyoruz.


Hiç yorum yok: