Malzemeler:
- 3 iri yumurta (yumurtalar küçükse 4 tane)
- 1 küçük su bardağı şeker
- 1 küçük su bardağı sıvıyağ
- 1 küçük su bardağı nişasta
- 1 küçük su bardağı un
- 1 kabartma tozu
- 1 fiske tuz
- 1 yemek kaşığı tepeleme kakao
- 1/2 küçük su bardağı ceviz kırıkları
tepsiyi yağlamak için margarin ve
tepsiye serpmek için 1 avuç dolusu badem kırıkları
Tarifi:
- Yumurtaları ve şekeri 5 dakika kadar çırpıyoruz.
- Sıvıyağı ilave edip tekrar çırpıyoruz.
- Ayrı bir kapta ceviz kırıkları hariç bütün malzemeleri karıştırıp eliyoruz.
- Elediğimiz karışımı kaşık kaşık yumurtaya ilave edip biryandanda çırpmaya devam ediyoruz. Mikseri kapatıyoruz.
- Şimdide ceviz kırıklarını ilave edip kaşıkla karıştırıyoruz.
- Yağladığımız kek kabımızın içine resim 1. de görüldüğü gibi bademleri serptikten sonra hamurumuzu döküyoruz.
- 175 derece ısnmış fırında 20 - 25 dakika kadar pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder