Malzemeler:
- 300 gr margarin (yumuşak olması lazım)
- 2 çay bardağı tepeleme tozşeker
- 1 vanilya şekeri
- 1 kabartma tozu
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı ince irmik
- aldığı kadar un (yaklaşık 500 gr)
- 100 gr kadar pudra şekeri
- 1-2 yemek kaşığı limon suyu
- Hamuru hazırlamak için un hariç bütün malzemeleri yoğurma kabına koyuyoruz. Azar azar un ilave ederek hamurumuz ele yapışmayıp top gibi olana kadar yoğuruyoruz.
- Yoğurduğumuz hamuru 1 cm kalınlığında açıyoruz, istediğimiz kurabiye şeklinde kesip, yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize dizdikten sonra önceden 175° ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
- Pudra şekerinin içine limonu ilave edip kremsi olana kadar karıştırıyoruz. Sıcak kurabiyelerin üstlerine fırçayla sürüyoruz.
üstü için:
Tarifi:
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder