19.11.12

Yoğurtlu Kahvaltılık Örükler






Malzemeler: (2 tepsi için)

  • 1 yaş maya (42 g)
  • 1 kesme şeker
  • 1/2 çay bardağı ılık su
  • 2 yumurta (sarılarını üstü için ayıralım)
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • aldığı kadar elenmiş un


    üstü için:
    • 2 yemek kaşığı yumuşak tereyağı
    • ayırdığımız yumurta sarıları
    • susam


      Tarifi:
      1. Mayayı kesme şeker ve ılık suda eritiyoruz. Yoğurma kabımıza 1-2 su bardağı unu koyup ortasını havuz yapıyoruz, içine maya karışımını döküyoruz. Üstünü bezle örtüp 5 dakika kadar mayalanmasını bekliyoruz.
      2. Şimdi geri kalan hamur malzemelerini (un hariç) sırasıyla içine döküyoruz, bir yandan yoğurup bir yandan aldığı kadar un ekliyoruz. Hamurumuz yumuşak olmalı ve ele yapışmamalı. Bu hale gelene kadar yoğurup sıcak bir yerde üstünü bezle örtüp 45 dakika kadar gelmesini bekliyoruz. 
      3. Gelen hamuru ikiye ayırıyoruz, kare şekilde 4-5 mm kalınlığında açıyoruz. Üstüne yumuşak tereyağını sürüyoruz. Resim 1. de görüldüğü gibi 2 cm genişliğinde şeritler kesiyoruz. 3er şeritle örük örüyoruz. Istedigimiz uzunlukta örükleri kesiyoruz.  
      4. Yağlanmış firın tepsisinde 15 dakika mayalandıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiyoruz. 
      5. Kızgın fırında (180°) her tarafı kızarana kadar pişiriyoruz. 

    Hiç yorum yok: