9.5.12

Kadayıf Sarma





Malzemeler: (1 dikdörtgen tepsi için / 48 adet)


  • 8 tane baklava yufkası
  • 500 gr taze kadayıf
  • 150 gr tereyağı veya margarin
  • 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
Şerbeti için
  • 4 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • yarım limon
süslemek için çam fıstığı tozu


Tarifi:
  1. Şerbet malzemelerini tencereye koyup 20 dakika kadar kaynatıyoruz.
  2. Bu arada yağımızı eritiyoruz. Kadayıfı büyük bir kapta elimizle tel tel olana kadar didikliyoruz.Yağı ilave edip güzelce harmanlıyoruz.2 kat yufkanın üzerine kadayıfın 1/4 üzerine yayıyoruz (resim 1).
  3. Daha üstüne cevizin 1/4 yayıyoruz, dikkatlice sıkmadan gevşek bir rulo yapıyoruz (resim 2).
  4. Ruloyu 12 eşit parçaya bölüyoruz (önce ortadan, sonra tekrar ortadan, sonrada 3e bölerek) (resim 3).
  5. Parçaları dikdörtgen tepsiye diziyoruz (resim 4). Diğer yufkalarıda bu şekilde sarıyoruz. 170 derece kızgın fırında nar gibi kızartıyoruz (iyice kızarması lazım, çünkü şerbet döküldükten sonra rengi açılıyor).
  6. Sıcak kadayıfların üzerine soğuk şerbeti döküyoruz. 2 -3 saat sonra kadayıfları ters çeviriyoruz her tarafının şerbetlenmesi için. 1-2 saat sonra tekrar düz çevirebiliriz. Üzerine fıstık tozu serpiyoruz.

Not: Dondurma eşliğinde nefis bir yaz tatlısı

Hiç yorum yok: