18.4.12

Sebzeli Gulaş


Malzemeler: (5 Kişiliktir)

  • 1 kg dana kuşbaşı
  • 2 kurusoğan
  • 1 büyük dolma biber 
  • 1 havuç
  • 1 domates
  • 5 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı  nişasta (tepeleme)
  • tuz

Tarifi:
  1. Soğanları piyaz kesip sıvıyağında pembeleşene kadar kavuruyoruz. Etleri ekliyoruz, 4-5 dakika daha kavuruyoruz. Suyumuzu ekleyip kapağını kapatıyoruz, etler yumuşayana kadar pişiriyoruz (mümkünse düdüklü tencere kullanalım, hem etler vitamin kaybına uğramamış olur, hemde kendi buharında piştiği için daha lezzetli olur). 
  2. Havucu soyduktan sonra dolma biber ve domatesle birlikte iri iri doğrayalım, ete ilave edelim. Salçayı ve tuzu da ekledikten sonra orta ateşte 5 dakika kadar daha pişirelim. Sebzelerin fazla pişmemesi, diri kalması lazım.
  3. En son nişastayı yarım çaybardağı suda eritelim ve ete ilave edip karıştırdıktan sonra hemen ocağı kapatalım.
Not: Sebzeli gulaşı pirinç pilavı eşliğinde yada benim gibi soyulup haşlanmış patates eşliğinde sunabilirsinız.

Hiç yorum yok: