13.4.12

Ev Yapımı Yoğurt



Not: Bazı arkadaşlar paket sütten yoğurt olmayacağını iddia etselerde, ben olur diyorum.. Çünkü tam 20 seneden beri    
yoğurdumu marketten aldığım paket sütlerden yapmaktayım...


Malzemeler:


  • 4 litre paket süt (yağ oranı 3,5 % yada daha yağlı)
  • 4 yemek kaşığı dolusu yoğurt (yağ oranı yine 3,5 % yada daha yağlı)
yada komşunuzdan bir seferlik yoğurt mayası alırsanız, öbür sefere kendi
yaptığınız yoğurdunuzdan maya ayırabilirsiniz (buz dolabında yada dondurucuda tekrar
mayalayana kadar saklayabilirsiniz).


Tarifi:

  1. Paket sütlerimizi tencereye doldurup ısıtıyoruz (kaynatmaya gerek yok).
  2. Serçe parmağımızı sütün içine soktuğumuzda parmağımızı hafif ısırıyorsa, yeterince ısındı demektir.
  3. Yoğurt mayamızı tahta bir kaşıkla sütün içine boşaltıyoruz, karıştırıyoruz.
  4. Tencerenin kapağını kapatıp büyük bir havluyla veya bezle tencerenin her tarafını sarıyoruz.
  5. 10 - 15 saat kesinlikle tencereyi yerinden oynatmıyoruz.
Tencereyi buz dolabında bir gün daha beklettikten sonra yoğurdumuz yenmeye hazırdır.

Hiç yorum yok: