25.2.12

Ispanaklı Gözleme (Lemis)



Malzemeler:

  • 1/2 kg un
  • su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 kg ıspanak
  • 5-6 yemek kaşığı sıvıyağ
  • tuz
  • karabiber

Tarifi:

  1. Önce un, tuz ve suyla kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz. Üzerine nemli bir bez örtüp hamuru dinlenmeye bırakıyoruz.
  2. Bu arada yıkayıp ince ince doğradığımız ıspanakların içine yağı, tuzu ve karabiberi ekleyip elimizle güzelce karıştırıyoruz. 
  3. Hamuru yumurta büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz. Un yardımıyla açtığımız yufkanın yarısına ıspanaktan yayıyoruz, diğer yarısını üstüne kapayıp kızgın sacın üstünde pişiriyoruz. 


Hiç yorum yok: