22.2.12

Hamsi Tava



Malzemeler:

  • 1 kg hamsi
  • 1 su bardağı mısır unu
  • az sıvıyağ
  • tuz
Tarifi:

  1. Hamsileri ayıklayıp yıkadıktan sonra kağıt havlu ile fazla suyunu alıyoruz. 
  2. Geniş bir tepsiye yaydığımız mısır ununa  iyice süzmüş olan hamsileri ilave ediyoruz. Tuzunuda ekledikten sonra elimizle hamsileri iyice mısır ununa buluyoruz. 
  3. Teflon tavaya az sıvıyağ ekleyip, hamsilerin kafaları dış tarafa gelecek şekilde boşluk bırakmadan yan yana diziyoruz. Orta ateşte 4-5 dakika kızartıyoruz. 
  4. Sonra düz bir tabağı hamsilerin üzerine kapatıp tavayı ters çeviriyoruz. Böylece kızarmış tarafı üste gelir. Diğer tarafınıda güzelce kızarttıktan sonra, yeşil salata eşliğinde servis yapıyoruz.

Hiç yorum yok: