6.5.15

Halka Tatlısı




Malzemeler:

Şerbeti için:

  • 3 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1/2 limonun suyu 
bu üç malzemeyi 20 dakika kaynatıp soğuması için kenara alıyoruz. 

Hamuru icin:
  • 2 su bardağı su
  • 50 g tereyağı
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 2,5 su bardağı elenmiş un
  • 4 yumurta
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 5 yemek kaşığı irmik
kızartmak icin 1 litre kadar sıvıyağ

Tarifi:
  1. Geniş bir tencerede su, tereyağı ve tuzu kaynatıyoruz. 
  2. Unu ilave edip bir yandanda tahta kaşıkla karıştıriyoruz (Resim 2).
  3. Hamurumuz top haline gelene kadar (3-4 dakika) kavuruyoruz (Resim 3).
  4. Şimdi hamurumuzu ılınması için başka bir kaba alıyoruz.
  5. Ilınan hamura nişasta, irmik ve teker tekerde yumurtaları ilave edip bir yandanda mixerle karıştırıyoruz.  
  6. Hamuru sıkma torbasına doldurup ılık yağa resim 4. görüldügü gibi sıkıyoruz. Iki tarafıda güzelce kızardıktan sonra yağdan çıkarıp soğuk şerbetin içinde 2 dakika bekledikten sonra servis tabağımıza alıyoruz. 



   Resim 2


    Resim 3


   Resim 4




Hiç yorum yok: