16.10.14

Kıymalı, Pirinçli Pırasa Türlüsü


Malzemeler:


  • 500 gr pırasa
  • 2 adet havuç
  • 250 gr kadar kıyma
  • 5-6 yemek kaşıgı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1/2 çay bardağı pirinç
  • 1 su bardağı su
  • tuz, karabiber


Tarifi:

  1. Sıvıyağda kıymayı kavuruyoruz. 
  2. Yıkanmış pirinçi ilave edip karıştırıyoruz. Salçayı katıp karıstırıyoruz.
  3. Suyumuzu ilave ediyoruz. 5 dakika kadar pişirdikten sonra yıkanmış ince ince doğranmış pırasa ve havucu kıymaya ilave edip tekrar karıştırdıktan sonra tuz ve karabiberide ekleyip kapağını kapatıyoruz.
  4. Hafif ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişiriyoruz.


Hiç yorum yok: