19.2.14

Kolay Pamuk Börek




Malzemeler: (2 tepsi için)


  • 1 su bardağı soda
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı sıvı yag
  • 1 adet maya (42 g)
  • 2 yumurta (sarıları üstüne sürmek için ayrılacak)
  • 1 yemek kaşığı (silme) tuz
  • 5 -6 su bardağı kadar un

 Malzemesi:
  • beyaz peynir veya ıspanak
  • aralarına sürmek için sıvıyağ




Tarifi:

  1. Bütün malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz.
  2. Hamuru 24 tane beze yapıyoruz. Bezelerin üstüne nemli bir bez örtüp 10 dakika kadar dinlendiriyoruz.
  3. Simdi her bezeyi pasta tabağı büyüklügünde açıp aralarına 2şer yemek kaşıgı sıvıyağ sürüyoruz, ikişer grup halinde üst üste diziyoruz (resim 2). 
  4. Hamurlarımız 10 dakika kadar dinlendikten sonra teker teker tezgahın üzerinde ellerimizle çekerek açıyoruz.
  5. Aralarına istediğimiz iç malzemesinden koyup rulo yapıyoruz. Sonrada kendi etrafında dolayarak şekillendiriyoruz. 
  6. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp tepside 20 dakika kadar daha bekledikten sonra  sıcak fırında her tarafları kızarana kadar pisiriyoruz. 

2 yorum:

Besparasiz dedi ki...

Tam kahvaltılık olmuş, ellerine sağlık :)

butterfly dedi ki...

sieht richtig lecker aus