2.11.12

Donauwelle (Alman Mutfağından)







Malzemeler:

  • 250 gr margarin
  • 200 gr şeker
  • 1 vanilya şekeri
  • az tuz
  • 5 yumurta
  • 400 gr un
  • 1 kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 4 yemek kaşığı süt
üzerine 1 1/2 kavanoz kiraz

üst kreması için:

  • 1 paket vanilya pudingi
  • 80 gr şeker
  • 500 ml süt
  • 250 gr yumuşak tereyağı veya margarin
üzeri için:

200 gr çikolata


Tarifi:

  1. Kirazları iyice süzmeleri için süzgeçe alıyoruz.
  2. Yumuşak yağı, şekeri, vanilya ve tuzu çırpma kabında mikserle iyice çırpıyoruz.
  3. Teker teker yumurtaları ilave ederken biryandan çırpmaya devam ediyoruz.
  4. Başka bir kapta unla kabartma tozunu karıştırıp eledikten sonra kaşık kaşık hamura ilave ediyoruz.
  5. Yağlanmış kare tepsiye hazırladığımız bu hamurun yarıdan az daha fazlasını döküyoruz, geri kalan hamura kakao ve sütü ekleyip karıştırdıktan sonra, bunuda hamurun üzerine döküp kaşıkla her tarafını düzlüyoruz.
  6. Daha üstüne iyice süzdürdüğümüz kirazları dağıtıp 180 derece ısıttığımız fırının en altının bir üst katında 35-40 dakika kadar pişiriyoruz. Fırından çıkarıp soğumasını sağlıyoruz.
  7. Kreması için sütü, şekeri ve pudingi üzerinde yazdığı gibi hazırlayıp tam soğutuyoruz. Bu arada üstünün kabuk bağlamaması için ara sırada karıştırıyoruz.
  8. Derin bir kaba aldığımız yağı mikserle çırpıyoruz, bu arada tam soğumuş pudingi kaşık kaşık yağa ilave ediyoruz. 2 dakika çırptıktan sonra kekimizin üstüne bu kremayı yayıyoruz (kek tamamen soğumuş olması lazım). Tepsiyi buzdolabına koyuyoruz.
  9. Çikolatayı plastik bir kabın içine parçalıyoruz. Bu kabıda yarıya kadar su doldurduğumuz küçük bir tencerenin içine oturtuyoruz. Tencereyi ocakta çikolata eriyene kadara ısıtıyoruz. Erimiş çikolatayı çok hızlı bir şekilde kekimizin üzerine dağıtıyoruz (kaşıkla veya fırçayla). Servis yapılana kadar buzdolabında bekletiyoruz.
Not: Bu pasta bir gün buzdolabında bekledikten sonra yaşpasta tadını alıyor, tavsiye ederim. 

Hiç yorum yok: