24.9.12

İncir Uyutması



Malzemeler: (6 porsiyon)


  • 500 ml süt
  • 8 adet kuru incir
  • 1/2 cay bardağı şeker
  • tarçın, ceviz kırıkları (süslemek için)

Tarifi:

  1. Incirleri sıcak suyla yıkadıktan sonra kurulayıp ince ince doğruyoruz.
  2. Süte şekeri katıp ısıtıyoruz. Parmağımızı süte batırdığımızda dayanabilmemiz lazım. 
  3. Sıcak sütü yavaş yavaş doğranmış incirlere ilave ederken biryandanda blendirla incirleri püre haline getiriyoruz.
  4. Hemen kaselere bölüp kıvamını alması için 2-3 saat bekliyoruz. 
  5. Daha sonra buzdolabında soğutuyoruz.
  6. Tarçın ve cevizle süsledikten sonra servis ediyoruz.

Hiç yorum yok: