3.5.12

Yoğurtlu Havuç Salatası


Malzemeler:

  • 5-6 tane büyük havuç
  • 5-6 yemek kaşığı dolusu sıvıyağ
  • 1 su bardağı yogurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1/2 limonun suyu
  • az tuz, karabiber
üzerine dökmek için 
kızdırılmış 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ ve 1 çay kaşığı pulbiber


Tarifi:
  1. Soyduğumuz havuçları sıvıyağıyla orta ateşte 4-5 dakika öldürüyoruz. Tuz ve limon suyunu ilave edip karıştırıyoruz. Servis tabağına alıyoruz.
  2. Sarmısakları ezip yoğurda kattıktan sonra havuçların üzerine yayıyoruz.
  3. Tavada kızdırdığımız sıvıyağ ve pulbiberi üzerine gezdirdikten sonra ince kıyılmış dereotuyla süsleyip servis yapıyoruz.

Hiç yorum yok: