3.5.12

Tavuklu Bulgur Pilavı



Malzemeler: (6 kişilik)

  • 2 tane tavuk budu
  • 1 1/2 su bardağı iri bulgur
  • 1 büyük soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
  • 2 domates
  • 2 renkli dolma biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • tuz
  • arzuya göre pulbiber

Tarifi:
  1. Tavuk budlarını haşlayıp iri iri didikliyoruz, suyunu süzgeçten geçirip sonra pilava kullanmak amacıyla kenara alıyoruz.
  2. Soğanı piyaz doğrayıp yağda pembeleşene kadar kavuruyoruz.
  3. Yıkanmış bulguru ilave edip 3-4 dakika kadar kavuruyoruz. Doğranmış biberleri katıp 2 dakika daha kavuruyoruz.
  4. Şimdi geri kalan malzemeleri ilave edip tavuk suyunuda 2 su bardağına tamamladıktan sonra onuda ilave ediyoruz, karıştırıp kapağını kapatıyoruz.
  5. Hafif ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Bulguru fazla diri sevmiyorsanız, yarım su bardağı su daha ilave etmeniz gerekir. 

Not: Bol sarmısaklı cacık çok güzel yakışır bu tür pilavların yanına

Hiç yorum yok: