2.4.12

Patates Çorbası



Malzemeler:

  • 2 patates
  • 1 kurusoğan
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı margarin
  • 5 su bardağı su
  • 1 tablet sebze bulyon
  • tuz, pulbiber



Tarifi:

  1. Patatesleri soyup küp küp doğradıktan sonra haşlıyoruz.
  2. Tenceremize margarini koyuyoruz, üzerine soğanı ince ince doğrayıp saydamlaşana kadar kavuruyoruz.
  3. Üzerine unu katıp 2-3 dakika daha kavuruyoruz.
  4. Suyu azar azar ilave edip bir yandanda topaklanmaması için karıştırıyoruz. Kaynamaya başladımı bulyon, tuz ve pulbiber ekliyoruz. 
  5. Enson patatesleride ekledikten sonra blendırla patatesleri püre olana kadar eziyoruz.

Hiç yorum yok: