5.4.12

Hurmalı Kurabiye


Malzemeler:

  • 250 gr margarin (yumuşak olması lazım)
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 1/2 çay bardağı şeker
  • 1 vanilya
  • 1 kabartma tozu
  • aldığı kadar un
içini doldurmak için
  • 1 kase dolusu çekirdeksiz ince kıyılmış hurma

Tarifi:
  1. Un ve kabartma tozu hariç bütün malzemeleri büyük bir kapta elimizle harmanlıyoruz.
  2. Başka bir kapta kabartma tozu ve 4-5 bardak unu karıştırıp 2-3 kere eliyoruz.
  3. Elediğimiz unu azar azar diğer kabdaki malzemelere ilave edip biryandan yoğuruyoruz.
  4. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz, gerekirse un ilave ediyoruz.
  5. Hamuru 4 parçaya bölüp 3ünü buzdolabına koyuyoruz, birini 25 cm çapında açıyoruz.
  6. Açtığımız hamuru 8e bölüyoruz.Geniş kenara kıyılmış hurmadan 1 tatlı kaşığı koyup sigara böreği sarar gibi sarıyoruz.
  7. 170 derece ısınmış fırında altın sarısı rengini alana kadar pişiriyoruz. 

Hiç yorum yok: