5.4.12

Çilek Soslu Sütlaç


Malzemeler:

  • 1 litre süt
  • 2 su bardağı su
  • 1 1/2 su bardağı şeker
  • 2 çay bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 500 gram taze veya dondurulmuş çilek

Tarifi:
  1. Pirinci yıkadıktan sonra 2 su bardağı suda yumuşayana kadar pişiriyoruz.  
  2. Sonra sütü ve şekeri ilave edip karıştıra karıştıra kısık ateşte 3 dakika kadar kaynatıyoruz. 
  3. Nişastayı bardakta az suyla ezip tencereye azar azar ilave ediyoruz.
  4. Servis bardaklarının dibine önce püre haline getirdiğimiz çilek sosundan 2 kaşık koyuyoruz. Üzerine sütlaçtan dolduruyoruz, en üstüne tekrar çilek sosu ilave edip soğumaya bırakıyoruz. 

Hiç yorum yok: