14.2.12

Cevizli Burma




Malzemeler:

  • 1 Paket hazır yufka
  • Bolca iri çekilmiş ceviz
  • Margarin ve sıvıyağ karışımı 

Şerbeti için:
  • 5 çay bardağı şeker
  • 3  çay bardağı su
  • 1/4 limon

Tarifi:

  1. Önce şerbeti için şeker, su ve limonu yarım saat kaynatıyoruz, soğumaya bırakıyoruz.
  2. Bir kat yufkayı nemli bir bezin üzerine seriyoruz (yufka çabuk kurumasın diye). Cevizi üzerine serpiyoruz. Yufkayı oklava ile sıkmadan sarıyoruz. 
  3. Sonra iki ucundan tutarak içeri doğru büzüyoruz. Tepsi dolunca 2-3 parmak genişliğinde kesip üzerine kızdırdığımız yağı gezdiriyoruz. Isınmış fırında altın sarısı kızartıyoruz. 
  4. Sıcak burmanın üzerine soğuk şerbeti gezdirip, fıstık tozuyla süslüyoruz.

2 yorum:

Parrot dedi ki...

As always fabulous......

Silverhouse29 dedi ki...

thank you very much