12.2.12

Ayva Jölesi


Malzemeler:

  • 1 kg ayva
  • 1 kg reçelyap şekeri
  • 3-4 tane karanfil
  • su



Tarifi:

  1. Ayvaları yıkayıp kabuklarıyla birlikte küçük doğruyoruz. 
  2. Çekirdeklerinide güzel renk vermesi için ayvalara katıyoruz. 
  3. Ayvaları düdüklüde üstünü kapatacak kadar su katıp karanfille birlikte yaklaşık 40 dakika pişiriyoruz. 
  4. Ertesi gün soğumuş ayvaları süzgeçten geçiriyoruz. 
  5. Çıkan suyu 1 litreye tamamlayıp (gerekirse su katıyoruz) şekerle karıştırarak kaynatıyoruz.
  6.  Bu arada oluşan köpükleri kepçeyle alıyoruz. Fokurdamaya başladığı andan itibaren tam 4 dakika sonra ocaktan alıyoruz. Kavanozlara doldurup ters çeviriyoruz.

Hiç yorum yok: