Malzemeler:
Şerbeti için:
- 3 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 1/2 limonun suyu
bu üç malzemeyi 20 dakika kaynatıp soğuması için kenara alıyoruz.
Hamuru icin:
- 2 su bardağı su
- 50 g tereyağı
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 2,5 su bardağı elenmiş un
- 4 yumurta
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 5 yemek kaşığı irmik
kızartmak icin 1 litre kadar sıvıyağ
Tarifi:
- Geniş bir tencerede su, tereyağı ve tuzu kaynatıyoruz.
- Unu ilave edip bir yandanda tahta kaşıkla karıştıriyoruz (Resim 2).
- Hamurumuz top haline gelene kadar (3-4 dakika) kavuruyoruz (Resim 3).
- Şimdi hamurumuzu ılınması için başka bir kaba alıyoruz.
- Ilınan hamura nişasta, irmik ve teker tekerde yumurtaları ilave edip bir yandanda mixerle karıştırıyoruz.
- Hamuru sıkma torbasına doldurup ılık yağa resim 4. görüldügü gibi sıkıyoruz. Iki tarafıda güzelce kızardıktan sonra yağdan çıkarıp soğuk şerbetin içinde 2 dakika bekledikten sonra servis tabağımıza alıyoruz.
Resim 2
Resim 3
Resim 4
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder