Malzemeler: (24 adet için)
- 1 kg un
- 2 paket kuru maya
- 2 tatlı kaşığı tozşeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 150 ml sıvıyağ
- 550 ml ılık süt
- 2 yumurta (sarılarını üzerine sürmek icin ayırıyoruz)
iç malzeme:
- 400 gr ezilmiş peyaz peynir
- 1 demet kıyılmış maydonoz
üzerine serpmek için çörek otu
Tarifi:
- Hamur malzemelerinin hepsini varsa hamur yapma makinesine, yoksa yoğurma kabına koyup yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
- Hamurumuzun üzerini bir örtüyle örtüp 45 dakika kadar mayalan-masını bekliyoruz.
- Mayalanan hamuru 24 bezeye ayırıp, her bezeyi oval bir şekilde merdane ile açıp icine 1 yemek kaşığı dolusu peynir-maydonoz karışımından koyup resimde görüldügü gibi uzunlamasına şekil veriyoruz.
- yağlanmış tepside 10 dakika kadar beklettikten sonra üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüp çörekotu serpiyoruz.
- 200 derece ısınmış fırında alt ve üstü güzelce kızarana kadar pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder