Malzemeler: (1 büyük tava dolusu için)
- 4 yemek kaşığı tereyağı veya yarı yarıya margarin
- 2 su bardağı dolusu irmik
- 1/2 su bardağı dolusu fıstık
- 2 su bardağı şeker
- 3 su bardağı dolusu kaynar su
- 1 çay kaşığı tarçın
Tarifi:
- Yağımizı tavaya koyup eritiyoruz.
- Fıstıkları ilave edip hafif renkleri dönene kadar kavuruyoruz. Şimdide irmiği ilave edip 8 - 10 dakika kadar kavuruyoruz.
- Tavayı ocaktan alıp icine kaynamış sıcak suyumuzu ilave ediyor, bir yandanda karıştırıyoruz (dikkat çok fena sıçrıyor). Şimdi tavayı tekrar ocağa alıyoruz.
- Irmik suyu tam çekene kadar karıştırıyoruz.
- Şimdi şekeri ve tarçını ilave edip tekrar karıştırdıktan sonra tavanın ağzını kapatıyor, demlenmesini bekliyoruz.
- Helvamız soğuduktan sonra süslenip servise hazırdır. Arzu eden tabiiki sıcakta yiyebilir. :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder