Malzemeler:
- 1 çay bardağı sulu yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı şeker
- 2 yumurta (sarıları üstüne sürülecek)
- 1 yaş maya (42 gr)
- 1 tane kesme şeker
- 200 ml ılık süt
- 1 kase dolusu hazır haşhaş ezmesi
- aldığı kadar un
Tarifi:- Önce mayayı 1 tane kesme şeker ve 2-3 kaşık ılık sütle eritiyoruz. Yoğurma kabına 1 su bardağı kadar un koyup havuz yapıyoruz. Erimiş mayayı bu unun içine döküp kabarmasını bekliyoruz (5-6 dakika).
- Şimdi yoğurdu, sıvıyağı, şekeri, yumurta beyazlarını ve ılık sütü ilave ediyoruz.
- Azar azar elenmiş un ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuruyoruz (hemen hemen kulak memesi kıvamında).
- Hamurun üstünü ıslak bir bezle örtüp gelmesini bekliyoruz (hamur 2 katına çıkması lazım).
- Kabaran hamuru 2 bezeye ayırıyoruz.
- Bezenin birini büyük bir kare tepsi büyüklüğünde açıp üzerine haşhaş ezmesini sürüyoruz. Daha üstüne diğer bezeyi açıp seriyoruz.
- Varsa mantı bıçağıyla, yoksa bıçakla 2şer santim genişliğinde şeritler kesiyoruz. Seritleri ortadan ikiye bölüyoruz.
- Bu şeritlerin iki uçlarını ters yönlere bükerek uçlarini birleştiriyoruz simit şeklini veriyoruz.
- Yağlanmış tepsilere dizdikten sonra yumurta sarısı sürüp 15 dakika daha mayalanması için bekledikten sonra kızgın fırında pişiriyoruz.
2 yorum:
Haşhaşlı çörekler nefis görünüyor canım ellerine sağlık.
Senin yaptiklarinin yaninda benimkiler hic sayilir. Bende elimden geldigince birseyler yapmaya calisiyorum.
Yorum Gönder