Malzemeler:
- 12 adet orta boy elma
- 1 su bardağı tozşeker
- 1 su bardağı su
- 1 çay bardağı ceviz içi (iri kırılmış)
- 1 çay bardağı kuru üzüm
- 1 çay kasığı tarçın
- 3 yumurta akı
- 3 yemek kasığı tozşeker
- süslemek için fındık tozu
Tarifi:
- Elmaları soyup ortalarını oyuyoruz. Geniş bir tencere veya tavaya diziyoruz. 1 su bardağı şekeri ve suyu üzerine gezdiriyoruz. kapağını kapayıp hafif ateşte elmalar yumşayana kadar (dağılmaması lazım) pişiriyoruz.
- Pişen elmaları borcama alıyoruz. Aynı tencereye ceviz kuru üzüm ve tarçını ilave ediyoruz. Gerekirse 1 çay bardağı kadar su ilave edebiliriz. Üzümler yumuşayana kadar (takriben 5 dakika) pişirdikten sonra ocaktan alıp bununla elmaların ortasını dolduruyoruz.
- Derin bir kapta yumurta aklarını kar gibi olana kadar çırpıyoruz. 3 yemek kaşığı şekeride ilave ettikten sonra çok az daha çırpıyoruz.
- çırpılmıs yumurta akını sıkma torbasına doldurup sarık şeklinde elmaların üzerlerine sıkıyoruz.
- Önceden ısıtılmıs 180 derece fırında yumurta akı altın rengini alana kadar pişiriyoruz.
- Üzerine fındık tozu serpip sıcak yada soğuk servis yapabiliriz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder