Malzemeler: (2 tepsi için)
- 1 su bardağı soda
- 1 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı sıvı yag
- 1 adet maya (42 g)
- 2 yumurta (sarıları üstüne sürmek için ayrılacak)
- 1 yemek kaşığı (silme) tuz
- 5 -6 su bardağı kadar un
iç Malzemesi:
- beyaz peynir veya ıspanak
- aralarına sürmek için sıvıyağ
Tarifi:
- Bütün malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz.
- Hamuru 24 tane beze yapıyoruz. Bezelerin üstüne nemli bir bez örtüp 10 dakika kadar dinlendiriyoruz.
- Simdi her bezeyi pasta tabağı büyüklügünde açıp aralarına 2şer yemek kaşıgı sıvıyağ sürüyoruz, ikişer grup halinde üst üste diziyoruz (resim 2).
- Hamurlarımız 10 dakika kadar dinlendikten sonra teker teker tezgahın üzerinde ellerimizle çekerek açıyoruz.
- Aralarına istediğimiz iç malzemesinden koyup rulo yapıyoruz. Sonrada kendi etrafında dolayarak şekillendiriyoruz.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp tepside 20 dakika kadar daha bekledikten sonra sıcak fırında her tarafları kızarana kadar pisiriyoruz.
2 yorum:
Tam kahvaltılık olmuş, ellerine sağlık :)
sieht richtig lecker aus
Yorum Gönder