Malzemeler: (5 kişilik)
- 500 gr kuşkonmaz
- 5 su bardağı su
- 1 kurusoğan
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- tuz, karabiber
- üzerine dökmek için 2 yemek kaşığı sıvıyağ, az pulbiber
Tarifi:
- Kuşkonmazları yıkayıp soyacakla soyduktan sonra 1 cm büyüklüğünde doğruyoruz, 1 su bardağı suda yumuşayana kadar haşlayıp, kenara alıyoruz.
- Başka bir tencerede soğanı ince doğrayıp tereyağında pembeleşene kadar kavuruyoruz.
- Unu içine katıp orta ateşte 2-3 dakika daha kavuruyoruz. Ocaktan geri alıyoruz.
- Şimdi bir yandan çırpma teliyle karıştırıyor, biryandanda geri kalan 4 bardak suyu yavaş yavaş ilave ediyoruz. Tekrar ocağa alıyoruz.
- Kuşkonmazı suyuyla beraber katıyoruz, kaynamaya başladımı tuz ve pulbiberi ekleyip ocağı kapatıyoruz.
- Servis yaparken sıvıyağda kızdırılmış pulbiberi üzerine döküyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder