Malzemeler:
- 10 adet güllaç yaprağı
- 1,5 litre süt
- 2 su bardağı şeker
- arzuya göre 1 yemek kaşığı gülsuyu
- süslemek icin fıstık tozu, nar taneleri, hindistan cevizi
Tarifi:
- Sütü şekerle karıştırıp ısıtıyoruz.
- Isıttığımız sıcak süte arzu edersek gül suyu ilave edip kenara alıyoruz.
- Güllaç yapraklarını teker teker yuvarlak bir tepsiye 1 yaprak koyduktan sonra 1 kepçe ılık süt gezdiriyoruz, tekrar bir yaprak, üzerine tekrar 1 kepçe süt. Böylece bütün yapraklar bitene kadar devam ediyoruz. Süt artarsa en üstüne gezdiriyoruz.
- Buzdolabında en az 2-3 saat bekledikten sonra üzerini istediğimiz gibi süsleyebiliriz.
- Tatlımız servise hazırdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder