Malzemeler:
- 2 kurusoğan
- 1 kırmızı lahana
- 2 elma
- yarım çay bardağı sıvıyağ
- tuz, karabiber
- 2 - 3 yemek kaşığı sirke
- yarım su bardağı su
- 3 -4 adet defne yaprağı
yetecek kadar kavanoz (kaynar suda beklemeleri lazım)
Tarifi:
- Kurusoğanı sıvıyağda kavuruyoruz. Elmaları küp şeker büyüklüğünde doğrayıp soğana ilave ediyoruz. Bir iki karıştırdıktan sonra rendelediğimiz lahanaları ilave edip 2-3 dakika kadar pişiriyoruz.
- Şimdide tuzu, karabiberi, sirkeyi, suyu ve defne yapraklarını ilave edip karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatıyoruz. 10 dakika kadar pişirdikten sonra defne yapraklarını çıkartıp atıyoruz.
- Sıcak suda bekleyen kavanozları sudan çıkarıp bu yaptığımız salatayla doldurup ağzını sıkıca kapattıktan sonra ters çeviriyoruz. Soğuduktan sonra dolabımıza kaldırabiliriz.
Not: Kavanozların ağzı açılmadıkca aylarca bozulmadan muhafaza edilir.
2 yorum:
Kırmızı lahana salatası kızım çok seviyor ilk fırsatta onun için denemem lazım canım ellerine sağlık..
Canım şu doğrulama mesajı çok vakit alıyor kaldırsan çok güzel olurdu..
Çok ilginç bir tarif denemek lazım , eline sağlık :)
Yorum Gönder