Malzemeler (1 kare borcam için)
- 16 adet etimek
- 1 su bardağı ılık tatlı süt (etimekleri ıslatmak için)
- 1 litre süt
- 1 çay bardağı dolusu iri kıyılmış ceviz
- 2 paket krema (Schlagsahne/ 1 tanesi 200 ml)
- 6 yemek kaşığı tozşeker
- 5 yemek kaşığı tepeleme nişasta
- 1 paket hindistan cevizi rendesi
- süslemek icin fıstık tozu, karadut
Tarifi:
- Etimekleri ılık tatlı süte batırıp borcama diziyoruz. Üzerine ceviz kırıklarını paylaştırıyoruz.
- Şimdide süsleme malzemeleri ve hindistan cevizi hariç, diğer bütün malzemeleri karıştırma teliyle karıştıra karıştıra kaynatıyoruz. 1 - 2 dakika fokurdadıktan sonra ateşten geri alıp sıcak olarak etimeklerin üzerine paylaştırıyoruz. Daha üstünede hindistan cevizi rendesini serpiyoruz.
- Soğuduktan sonra üzerini süsleyip servis yapabiliriz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder