Malzemeler: (6 kişilik)
- 2 patates
- 1 büyük kurusoğan
- 2 yemek kaşıgı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 4 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- tuz, karabiber
Tarifi:
- Patatesleri soyup, iri iri doğradıktan sonra az suda haşlıyoruz. Kenara alıyoruz.
- Tereyağına soğanı doğrayıp orta ateşte soğanların rengi değişene kadar kavuruyoruz.
- Unu ilave edip 1-2 dakika daha kavuruyoruz.
- Şimdi biryandan çırpma teliyle karıştırırken diğer taraftan suyumuzu ve sütü ilave ediyoruz, karıştırıyoruz topaklanmaması için.
- Şimdide patatesleri ilave edip blendırla püre haline gelene kadar karıştırıyoruz.
- Tuz ve karabiberi ekleyip ocaktan alıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder