Almanya'da zaman zaman kurulan geleneksel pazarların olmazsa olmazı kavrulmuş Badem
Malzemeler:
- 125 gr toz şeker
- 200 gr badem
- 2 paket vanilya şekeri
- 100 ml su
- 1/2 çay kaşığı tarçın
Tarifi:
- Badem hariç diğer malzemeleri teflon tavada kaynatıyoruz (resim 2).
- Kaynamaya başladığında bademleri ekleyip yüksek ateşte tahta kaşıkla karıştıra karıştıra kavuruyoruz.
- 5 -10 dakika sonra suyu çekilmiş şeker yavaş yavaş karamelize olmaya başlar.
- Ateşi biraz kısıyoruz ve biryandan karıştırmaya devam ediyoruz. Bu esnada şeker tekrar sulanmaya başlar ve bademler karamelle kaplanmış olur.
- Şimdi bademleri fırın kağıdı serdiğimiz tepsiye döküyoruz (dikkat çok sıcak).
- Iki çatalla bademleri birbirinden ayırıp tepside soğumaya bırakıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder