Malzemeler: (20 adet için)
- 10 adet baklava yufkası (dikdörtgen olması lazım)
- 2 su bardağı fındık tozu
- 1 çay bardağı sıvıyağ
üzerine gezdirmek için:
2-3 yemek kaşığı tereyağı (eritilecek) (yarı yarıya sıvı yağda olabilir)
Şerbeti için:
2-3 yemek kaşığı tereyağı (eritilecek) (yarı yarıya sıvı yağda olabilir)
Şerbeti için:
- 5 çay bardağı şeker
- 3 çay bardağı su
- 1/4 limon
Tarifi:
- Önce şerbeti için şeker, su ve limonu yarım saat kaynatıyoruz, soğumaya bırakıyoruz.
- Bir kat yufkayı nemli bir bezin üzerine seriyoruz (yufka çabuk kurumasın diye). Fırçayla üzerine sıvıyağ sürüyoruz
- Daha üstüne 3-4 yemek kaşığı dolusu fındık tozu serpiyoruz. Yufkayı çok ince bir oklavanın etrafına sıkıca sarıyoruz.
- Sonra iki ucundan tutarak içeri doğru büzüyoruz. Ortadan ikiye bölüp resimdeki gibi kendi etrafında sarıyoruz (yuva gibi). Yağlanmış tepsiye diziyoruz.
- Tavada kızdırdığımız tereyağını yuvaların üzerine paylaştırıyoruz.
- Kızgın fırında altın sarısı olana kadar kızartıyoruz. 5 dakika bekledikten sonra üzerine soğuk şerbeti gezdirip, fıstık tozuyla süslüyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder