Hamuru için:
- 300 gr un
- 1/2 paket kabartma tozu
- 120 gr şeker
- 2 yumurta
- 120 gr margarin
Üstü için:
- 200 gr margarin
- 200 gr şeker
- 5 yemek kaşığı su
- 1 vanilya şekeri
- 200 gr fındık tozu
- 200 gr iri çekilmiş fındık içi
ayrıca 3 yemek kaşığı kayısı veya ayva reçeli
200 gr bitter çikolata
Tarifi:
- Hamur malzemelerini yoğurma kabında yoğurup yapışmaması için resim 1. de görüldüğü gibi iki fırın kağıdı arasında dikdörtgen şeklinde açıp, tepsiye yerleştiriyoruz.
- Üst malzemeleri bir tencereye koyuyoruz (3. resim). Yağ eriyene kadar ısıtıyor sonra ocaktan alıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
- Bu arada reçeli hamurun üzerine sürüyoruz (resim 4).
- Soğuyan fındık malzemesini daha üstüne dağıtıyoruz.
- 180 ° ısınmış fırında 25 - 30 dakika kadar pişiriyoruz.
- Pastamız pişince fırından çıkarıp ılınmasını bekliyoruz.
- Pastayı önce kareler, sonrada kareleri tekrar bölerek üçgenler elde ediyoruz (resim 6).
- Bitter çikolatayı benmari usulü (resim 7) eritiyoruz.
- Üçgenlerin ikişer köşelerine fırçayla eriyen çikolatadan sürüp soğuması için fırın telinin üzerine diziyoruz.
Not: Bu alman pastası kolay kolay bayatlamaz. 1 hafta kadar tazeligini korur!
1 yorum:
HARİKA
Yorum Gönder