Malzemeler:
- 500 gr un
- 100 gr şeker
- 1 yaş maya (42 gr)
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 100 gr tereyağı veya margarin
- 1/4 litre süt
- 2 yumurta
Iç malzeme:
- 3 tane elma
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı iri kırılmış ceviz içi
Üzeri için:
- Pudra şekeri
Tarifi:
- Önce içini hazırlamak için elmaları soyup rendeliyoruz.
- Küçük bir tencereye elma rendesini ve diğer iç malzemelerini ilave edip 3-4 dakika kadar pişiriyoruz (suyunu salıp tekrar çekene kadar). Soğuması için kenara alıyoruz.
- Mayayı bir kasenin içinde 2 yemek kaşığı ılık süt ve 1 tatlı kaşığı şekerle eziyoruz.
- Büyük bir yoğurma kabına unu ilave edip ortasını havuz gibi açıyoruz. Ortasına ezdiğimiz mayayı ilave edip üstünü örtüyle kapattıktan sonra 10 dakika mayalanmasını bekliyoruz.
- Şimdide geri kalan şekeri, tuzu, yağı, sütü ve yumurtaları ilave edip güzelce yumuşak bir hamur yoğuruyoruz. Üstünü kapatıp 1 saat kadar sıcak bir yerde gelmesini bekliyoruz.
- Hamur geldikten sonra tahtaya hafif un serpip yarım santim kalınlığında dörtköşe bir hamur açıyoruz. Üzerine elma içini yaydıktan sonra geniş tarafından başlayıp rulo yapıyoruz.
- Rulomuzu keskin bir bıçak yardımıyla 3 cm kalınlığında kesip yağlanmış yada yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize aralıklı diziyoruz.
- 180 derece ısıttığımız fırında altı ve üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
- Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpiyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder