Malzemeler: (4 Kişilik)
- 1 paket cannelloni (250 gr)
- 500 gr kıyma
- 5 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 soğan
- 1 diş sarmısak
- 4 tane domates (soyulmuş ve ince doğranmış)
- 500 ml süt
- 2 yemek kaşığı salça
- 500 ml domates suyu
- az reyhan, kekik, karabiber
- tuz
- 200 gr kaşar rendesi
Tarifi:
- Tavaya sıvıyağ ve kıymayı koyup kavuruyoruz. Içine ince kıyılmış soğanları ve sarmısağı ilave edip kavurmaya devam ediyoruz.
- Şimdide ince doğranmış domatesleri, reyhanı, kekik, karabiber ve tuzu ilave edip bir iki daha karıştırdıktan sonra ocaktan alıyoruz.
- Hazırladığımız harcla cannellonileri biber doldurur gibi dolduruyoruz. Yağlanmış büyük borcama 2 sıra diziyoruz.
- Sosu için sütü, domates suyunu ve salçayı telle cırpıyoruz. Az tuz ve karabiber ekleyip borcama cannellonilerin üzerine döküyoruz.
- Fırında 190° de 30 dakika pişiriyoruz.
- Fırından çıkarmadan 5 dakika önce kaşar rendesini üzerine serpip tekrar fırında 5 dakika daha pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder