Malzemeler:
- 1/2 kg kıyma
- 1 kurusoğan
- 1 tutam maydonoz
- 2 dilim ekmek içi (suda ıslatılmış ve sıkılmış olması lazım)
- 1 yumurta
- 1 çay kaşığı kimyon
- tuz ve karabiber
Tarifi:
- Yoğurma kabına soğanı ve maydonozu ince ince doğruyoruz.
- Diğer malzemeleride kattıktan sonra güzelce yoğuruyoruz.
- Yoğurduğumuz harctan cevizden az daha büyük parçalar alıp elimizin içinde yassı köfteler hazırlıyoruz.
- Köftelerimizi ister tavada kızgın yağda, yada benim gibi fazla yağdan korkuyorsanız hafif yağlanmış tepside fırın ızgarasında önlü arkalı kazartabiliriz.
Not: Közlenmiş biber salatası eşliğinde nefis olur...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder