Malzemeler: (6 kişilik)
- 2 tane tavuk budu
- 1 1/2 su bardağı iri bulgur
- 1 büyük soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
- 2 domates
- 2 renkli dolma biber
- 1 yemek kaşığı salça
- tuz
- arzuya göre pulbiber
Tarifi:
- Tavuk budlarını haşlayıp iri iri didikliyoruz, suyunu süzgeçten geçirip sonra pilava kullanmak amacıyla kenara alıyoruz.
- Soğanı piyaz doğrayıp yağda pembeleşene kadar kavuruyoruz.
- Yıkanmış bulguru ilave edip 3-4 dakika kadar kavuruyoruz. Doğranmış biberleri katıp 2 dakika daha kavuruyoruz.
- Şimdi geri kalan malzemeleri ilave edip tavuk suyunuda 2 su bardağına tamamladıktan sonra onuda ilave ediyoruz, karıştırıp kapağını kapatıyoruz.
- Hafif ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Bulguru fazla diri sevmiyorsanız, yarım su bardağı su daha ilave etmeniz gerekir.
Not: Bol sarmısaklı cacık çok güzel yakışır bu tür pilavların yanına
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder