Malzemeler: (5-6 kişilik)
- 500 gr kuşkonmaz
- 6 su bardağı su
- 1 kurusoğan
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- yarım paket krema (yoksa 1 çay bardağı süt)
- tuz., karabiber
Tarifi:
- Kuşkonmazları yıkayıp 1 cm büyüklüğünde doğruyoruz, 2 su bardağı suda yumuşayana kadar haşlayıp, kenara alıyoruz.
- Başka bir tencerede soğanı ince doğrayıp tereyağında pembeleşene kadar kavuruyoruz.
- Unu içine katıp orta ateşte 2-3 dakika daha kavuruyoruz. Ocaktan geri alıyoruz.
- Şimdi bir yandan çırpma teliyle karıştırıyor, biryandanda geri kalan 4 bardak suyu yavaş yavaş ilave ediyoruz. Tekrar ocağa alıyoruz.
- Kuşkonmazı suyuyla beraber katıyoruz, kaynamaya başladımı tuz, karabiber ve kremayıda ekleyip ocağı kapatıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder