3.5.12

Kuşkonmaz Çorbası



Malzemeler: (5-6 kişilik)

  • 500 gr kuşkonmaz
  • 6 su bardağı su
  • 1 kurusoğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un 
  • yarım paket krema (yoksa 1 çay bardağı süt)
  • tuz., karabiber

Tarifi:
  1. Kuşkonmazları yıkayıp 1 cm büyüklüğünde doğruyoruz, 2 su bardağı suda yumuşayana kadar haşlayıp, kenara alıyoruz.
  2. Başka bir tencerede soğanı ince doğrayıp tereyağında pembeleşene kadar kavuruyoruz.
  3. Unu içine katıp orta ateşte 2-3 dakika daha kavuruyoruz. Ocaktan geri alıyoruz.
  4. Şimdi bir yandan çırpma teliyle karıştırıyor, biryandanda geri kalan 4 bardak suyu yavaş yavaş ilave ediyoruz. Tekrar ocağa alıyoruz.
  5. Kuşkonmazı suyuyla beraber katıyoruz, kaynamaya başladımı tuz, karabiber ve kremayıda ekleyip ocağı kapatıyoruz.

Hiç yorum yok: