Malzemeler: (5kişilik)
- 1 tavuk budu (haşlanıp ufak ufak didiklenecek)
- 1 soğan
- 2 yemek kaşığına yakın margarin
- 2 yemek kaşığı un (silme)
- 1/2 çay bardağı telşehriye
- 5 su bardağı su (haşladığımız budun suyuyla birlikte)
- tuz
- pulbiber
Tarifi:
- Yağımızı erittikten sonra içine soğanı ince ince doğruyoruz, pembeleşene kadar kavuruyoruz.
- Unumuzu ekledikten sonra 1-2 dakika daha kavuruyoruz.
- Şimdi tavuk suyuyla karışık 5 bardak suyumuzu bir yandan ilave edip bir yandan telle hızlıca karıştırıyoruz. Kaynamaya başladımı telşehriyeyi ve didiklenmiş etleri ekliyoruz. 2 dakika kaynatıyoruz.
- Enson tuzunu ve biberinide ekledikten sonra ocağı kapatıyoruz.
Not: Kremalı sevenler 5 bardak su yerine 4 bardak su ve 1 bardak süt kullanabilir, tadı farklı oluyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder