Malzemeler: (4-5 kişilik sos için)
- 500 gr tavuk göğsü
- 1 büyük soğan
- 1/3 çay bardağı sıvıyağ
- 2 tane dolmalık biber (2 ayrı renk olursa görüntü bakımından iyi olur)
- 2 soyulmuş domates
- 1 yemek kaşığı köri baharatı
- 2 yemek kaşığı un
- 1 1/2 su bardağı su
- çok az tuz
Tarifi:
- Tavuk göğsünü küp şeklinde doğrayıp kızgın sıvı yağında 2-3 dakika kadar kızartıyoruz.
- Soğanı içine doğruyoruz, biraz daha karıştırıyoruz.
- 1 su bardağı su ekleyip kapağını kapatıp etlerin ağır ağır pişmesini bekliyoruz.
- Bu arada biberleri irice doğruyoruz. Domatesleride doğrayıp pişen etlere ilave ediyoruz.
- Köriyi ilave ediyoruz. Etler suyunu çekmişse 1 bardak kadar su ekliyoruz, kapağını tekrar kapatıp biberlerin diriliğini kaybetmesi için 2-3 dakika daha pişiriyoruz. (Biberlerin ezilmemesi gerek)
- Unu yarım su bardağı suda ezip tenceremize katıp karıştırdıktan sonra ocağı kapatıyoruz (unu ilave ettikten sonra pişmemesi lazım, aksi taktirde sos tekrar sulanıp kıvamını kaybedebilir).
- Servis yapmadan tuzunu kontrol ediyoruz, gerekirse tuz katıyoruz, gerekirse diyorum, çünkü köri zaten tuz içeren bir baharat olduğundan sosumuz fazla tuzlu olmasın). Afiyet olsun...
Not: Bu tür soslar uzak doğu mutfaklarında çok yapılır ve genelde pirinç pilavı eşliğinde servise sunulur
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder