Malzemeler:
- 5-6 tane büyük havuç
- 5-6 yemek kaşığı dolusu sıvıyağ
- 1 su bardağı yogurt
- 2 diş sarımsak
- 1/2 limonun suyu
- az tuz, karabiber
üzerine dökmek için
kızdırılmış 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ ve 1 çay kaşığı pulbiber
Tarifi:
- Soyduğumuz havuçları sıvıyağıyla orta ateşte 4-5 dakika öldürüyoruz. Tuz ve limon suyunu ilave edip karıştırıyoruz. Servis tabağına alıyoruz.
- Sarmısakları ezip yoğurda kattıktan sonra havuçların üzerine yayıyoruz.
- Tavada kızdırdığımız sıvıyağ ve pulbiberi üzerine gezdirdikten sonra ince kıyılmış dereotuyla süsleyip servis yapıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder