Malzemeler:
- 1 büyük somon balığı
- 1 yemek kaşığı tereyağı (yumuşak olması lazım)
- 1demet maydonoz (yarısını süslemek için ayıralım)
- yarım demet dereotu
- yarım demet reyhan
- 1 limon suyu
- tuz ve karabiber
Tarifi:
- Temizlenmiş aldığımız somonu bol suda yıkayıp kağıt havluyla kuruluyoruz.
- Her tarafını limon suyu tuz ve karabiberle ovuyoruz.
- İçini doldurmak için yeşilliklerimizi ince ince doğrayıp tereyağıyla karıştırıyoruz, bu karışımla somonun içini dolduruyorız.
- Somonun üstünü resimde görüldüğü gibi aralıklı kesiyoruz (içinin daha iyi pişmesi için).
- 200 derece ısınmış fırında her iki tarafını kızartıyoruz. Çeri domates ve maydonozla süsleyip sıcak servis yapıyoruz.
Not: Somonun yanına haşlama patates çok güzel yakışır...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder