Malzemeler: (24 tane için)
- 3 yumurta
- 2 çay bardağı şeker
- 1 1/2 çay bardağı sıvıyağ
- az tuz
- 1 çay bardağı yoğurt
- 3 çay bardağı un
- 2 çay bardağı nişasta
- 1 kabartma tozu
bandırmak için:
- 2 su bardağı ılık süt
- 4 yemek kaşığı çokella (nutella)
içini doldurmak için:
- 250 gr kaymak (çırpılmış Schlagsahne)
süslemek için iri çikolata kırıkları ve yeşil fıstık tozu
Tarifi:
- Yumurta ve şekeri kremsi olana kadar çırpıyoruz.
- Sıvıyağ, tuz ve yoğurdu ekleyip tekrar mikserle iyice çırpıyoruz.
- Unu, kabartma tozu ve nişastayı büyük bir kabın içine eliyoruz. Sonra kaşık kaşık karışıma katıyoruz.
- Hepsini beraber 5 dakika çırptıktan sonra yağlanmış donut kalıbına dolduruyoruz (resim 1.)
- 170 derece ısınmış fırında 10-12 dakika pişiriyoruz.
- Fırından çıkarınca hemen kalıbı telin üstüne ters çeviriyoruz (soğuduktan sonra zor çıkıyorlar).
- Bandırmak için: ılık süte çokellayı karıştırıp telle iyice çırpıyoruz.
- Kekleri teker teker bu sosun içine bandırıp telin üzerine diziyoruz (resim 3.).
- İçlerine sıkma torbasıyla kaymak dolduruyoruz (resim 4.).
- Kenarlarına çikolata kırıkları, üzerinede fıstık tozu serpip, servis yapılana kadar buzdolabında bekletiyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder