Malzemeler:
- arzuya göre haşlanmış yada ızgarada kızarmış balık eti
- (alabalık yada somon balığı çok uygundur)
- frenk salatası (Feldsalat) yada kıvırcık marulda olabilir
- kırmızı dolma biber
- zeytinyağı
- limonsuyu
- tuz
Tarifi:
- Pişmiş yada kızarmış balık etimizi dikkatlice kılçıklarından ayırıp iri didikliyoruz.
- Bol suda yıkadığımız frenk salatasını yada kıvırcığı balık etine ilave ediyoruz.
- Üzerine kırmızı biberimizi doğruyoruz.
- Limonsuyu, zeytinyağı ve tuzdan hazırladığımız sosu salatamıza ekliyor, dikkatlice karıştırıyoruz.
Not: Balık salatası besleyici ve doyurucu bir salata olduğundan, yanına birde çorba eklediğimizde,
bir öğünü atlatmış oluruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder