Malzemeler:
- 1 paket makarna (500 gr)
- 500 gr kiyma
- 1 büyük sogan
- 1 yemek kasisg domates salcasi
- 2 yemek kasigi margarin
- 1 cay kasigi kimyon
- 1 cay bardagi su
- tuz, karabiber
Tarifi:
- Makarnamizi bol suda haslayip (paketin üstünde yazdigi gibi) süzgece aliyoruz.
- B+y+k bir tencereye margarin ve ince dogradigimiz sogani 5 dakika kadar kavuruyoruz.
- Kiymayi ilave edip tekrR ORTA ATESTE 5-6 dakika daha kavuruyoruz.
- Simdide salcayi, kimyonu, tuz, karabiber ve bir cay bardagi suyu ilave edip tencerenin kapagini kapatiyoruz. Hafif ateste kiymanin tam pismesi icin bir bes dakika daha pisiriyoruz.
- Süzülmüs makarnayi tencereye ilave edip güzelce karistiriyoruz. Makarnamiz servise hazirdir.
Not: Kiymali makarnanin yanina yogurt ikram edilmesi cok yakisir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder