Malzemeler:
- 1 karnabahar
- 500 gr dana kuşbaşı
- 1 soğan
- 2 yemek kaşığı margarin
- 2 havuç
- 1 dolma biber yada 4 tane sivri biber
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 su bardağı su
- tuz
- arzuya göre acı pulbiber
Tarifi:
- Karnabaharı çiçek çiçek ayırıp sirkeli suya koyuyoruz.
- Soğanı tencereye piyaz doğruyoruz, saydamlaşana kadar kavuruyoruz.
- Etleri ilave edip biraz daha kavuruyoruz. Yarım bardak su katıp kapağını kapatıyoruz. Hafif ateşte etler yumuşayana kadar pişiriyoruz.
- Karnabaharın suyunu süzüp etlerin üstüne koyuyoruz.
- Havuç ve biberi doğrayıp içine katıyoruz. 2 su bardağı su, salça ve tuzunuda ekledikten sonra kapağını kapatıp karnabahar diriliğini kaybedene kadar pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder