Malzemeler:
hamuru için
- 1 kg un
- 1 yaş maya (42 gr)
- 1 kesme şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz (silme)
- 2 yumurta (sarılarını üstüne sürmek için ayırıyoruz)
- 1/2 çay bardağı sıvıyağ
- yeterince ılık su
iç malzeme
- 1 kg kıyma
- 1 soğan
- 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
- 2-3 tane sivri biber
- 1 domates
- 1/2 demet maydonoz
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pulbiber
- tuz
üstüne
- ayırdığımız yumurta sarıları
- çörek otu
Tarifi:
- Hamur yoğurma kabına unu koyup ortasını havuz yapıyoruz. Mayayı, kesme şekeri ve 2 yemek kaşığı ılık suyu bir tasta ezip havuza döküyoruz, 8-10 dakika kadar kabarmasını bekliyoruz.
- Geri kalan hamur malzemelerini ilave edip ılık suyla kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz. Üstünü nemli bezle örtüp yarım saat kadar gelmesini bekliyoruz.
- Tavada sıvıyağında soğanı kavuruyoruz, kıymayı ilave edip 1-2 dakika daha kavuruyoruz.
- Biberleri, domatesi ve maydonozu ince ince kıyıp kıymaya katıyoruz.
- Şimdide geri kalan malzemeleri katıp ocaktan alıyoruz.
- Hamuru 10 bezeye ayırıyoruz. Merdaneyle pasta tabağı büyüklüğünde açıyoruz. Ortasına harcımızdan bolca koyup iki ucunu kapayıp gemi şeklini almasını sağlıyoruz.
- Kenarlarına yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiyoruz.
- 200 derece ısınmış fırında her tarafı kızarana kadar pişiriyoruz.
Not: Yanına sumaklı kırmızı soğan ve yeşil salata güzel yakışır. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder